Tort aniversar

de ana in Torturi, 2 Sep 2010 | 8732 vizualizari

 

Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul de capsuni:
  • Blat:
  • 4 oua 
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 120 gr zahar
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • 1,1/2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 200 gr miere
  • 300 ml apa
  • Pentru tortul de ciocolata:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 180 gr zahar
  • 200 gr visine
  • Pentru sirop:
  • zeama de la compotul de visine.
  • Pentru crema:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr cacao
  • 200 gr unt.
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 100 gr visine
  • Pentru bezele:
  • 1 albus 
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .

Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema :

Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem  gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca  apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.

Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.

Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.

Tortul de ciocolata:

Blatul:

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .  Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine

Separat untul il frecam cu zaharul  si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)

Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam  si dam la rece .

Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.

In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.

Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort printesa